You are here

Zo help ik mijn kind met rekenen

In deze korte cursus leert u aan de hand van de methode die uw kind op school gebruikt, de belangrijkste onderwerpen zelf uit te leggen op de juiste manier. U ontvangt diverse materialen op papier, zodat u thuis meteen met de uitleg kunt beginnen.

Verschillende scholen, verschillende methoden. Er zijn een aantal verschillende rekenmethoden in gebruik op scholen. In de agenda kunt u zien wanneer welke rekenmethode uitgelegd wordt in de cursus. Let dus op dat u zich voor de juiste cursus inschrijft. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven in welke groep uw kind zit en over welke onderwerpen u graag meer wilt weten, zodat ik zo goed mogelijk aan kan sluiten bij datgene wat voor u interessant is. Nadat u zich heeft ingeschreven, ontvangt u van mij een inschrijfbevestiging per email.

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van 1 uur en kost € 25,-- excl. BTW per persoon. Dit is inclusief de materialen, koffie en/of thee.

De eerste bijeenkomst zal besteed worden aan de leerlijnen. Wat leert uw kind nu eigenlijk dit schooljaar? Is er herhaling van de voorgaande jaren? Welke onderwerpen zijn nieuw? Daarnaast zullen de opbouw van de methode en de lessen aan bod komen. Ook is er natuurlijk veel aandacht voor hoe de uitleg gegeven moet worden als kinderen ergens moeite mee hebben.
In de tweede bijeenkomst zal vooral ingegaan worden op uw persoonlijke vragen. We oefenen met verschillende soorten sommen, zodat u precies weet hoe uw kind ze uitgelegd krijgt. De breuken, kommagetallen, meten, tijd, geld, het onder elkaar uitrekenen van erbij en eraf sommen, staartdelingen, delingen met rest, tafels, maar ook het aanvullen tot 10 of de bus-sommen: alle onderwerpen kunnen aan bod komen.

Moet u zelf goed kunnen rekenen? Nee hoor, het gaat er om dat u uw kind de juiste uitleg kunt geven. Natuurlijk is het fijn als u wel enig rekeninzicht heeft, maar in de praktijk blijkt dat u na de uitleg prima in staat bent de meeste onderwerpen goed uit te leggen.

Wilt u weten wat uw kind leert? Vindt u het leuk om uw kind de juiste uitleg te geven die aansluit bij wat er op school geleerd wordt? Schrijft u zich dan vandaag nog in voor de cursus “Zo help ik mijn kind met rekenen!”Inschrijfformulier