You are here

Zo help ik mijn kind met lezen

In deze korte cursus leert u aan de hand van de methode die uw kind op school gebruikt, de belangrijkste onderwerpen zelf uit te leggen op de juiste manier. U ontvangt diverse materialen op papier, zodat u thuis meteen met de uitleg kunt beginnen.

Verschillende scholen, verschillende methoden. Er zijn een aantal verschillende leesmethoden in gebruik op scholen. In de agenda kunt u zien wanneer welke leesmethode uitgelegd wordt in de cursus. Let dus op dat u zich voor de juiste cursus inschrijft. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven in welke groep uw kind zit en over wat u graag meer wilt weten, zodat ik zo goed mogelijk aan kan sluiten bij datgene wat voor u interessant is. Nadat u zich heeft ingeschreven, ontvangt u van mij een inschrijfbevestiging per email.

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van 1 uur en kost € 25,-- excl. BTW per persoon. Dit is inclusief de materialen, koffie en/of thee.

De eerste bijeenkomst zal besteed worden aan het lezen zelf. Wat leert uw kind nu eigenlijk dit schooljaar? Is er herhaling van de voorgaande jaren? Welke onderwerpen zijn nieuw? Daarnaast zullen de opbouw van de methode en de lessen aan bod komen. Hoe leert uw kind het lezen beter onder de knie te krijgen? Ook is er natuurlijk veel aandacht voor hoe de uitleg gegeven moet worden als kinderen ergens moeite mee hebben.
Bij de methode Veilig Leren Lezen (speciaal voor kinderen in groep 3), zal er gericht ingegaan worden op hoe het proces van leren lezen eruit ziet en wat er belangrijk is in een goede ontwikkeling van het lezen.
In de tweede bijeenkomst zal vooral ingegaan worden op uw persoonlijke vragen. We oefenen met verschillende soorten leesopdrachten. We bespreken het belang van veel lezen en welke boeken geschikt zijn. Ook oefenen we hoe u het beste met uw kind kunt lezen. Hiernaast zal besproken worden wat u kunt doen als het lezen niet goed gaat, of als uw kind het lezen niet leuk vindt. Waar kunt u op letten?

Wilt u weten wat uw kind leert? Vindt u het leuk om uw kind de juiste uitleg te geven die aansluit bij wat er op school geleerd wordt? Schrijft u zich dan vandaag nog in voor de cursus “Zo help ik mijn kind met lezen!”Inschrijfformulier