You are here

De Entreetoets? Zo werkt dat dus!

Veel scholen doen vanaf april mee aan de Entreetoets. Leerlingen in groep 7 buigen zich dan over een groot aantal toetsen op het gebied van taal, rekenen en studievaardigheden. Deze toetsen beoordelen de basisvaardigheden van de leerlingen en geven de school een eerste totaaloverzicht van hoe de leerling scoort. Vaak wordt de uitslag van de Entreetoets ook gebruikt om (naast andere toetsen en observaties) tot een voorlopig advies voor de middelbare school te komen.

In deze cursus krijgt u inzicht in de Entreetoets. Wat wordt er precies getoetst? Wat moeten de kinderen doen? Waarom wordt deze toets eigenlijk afgenomen? Wat doet een school met de resultaten? Hoe leest u het resultatenoverzicht? Wat is er mogelijk voor dyslectische kinderen?

Deze en andere vragen (ook úw vragen) worden besproken en toegelicht tijdens deze bijeenkomst.

De cursus bestaat uit 1 bijeenkomst van 1½ uur en kost € 12,50 excl. BTW per persoon.

Wilt u meer te weten komen over de Entreetoets en wat deze toets voor uw kind kan betekenen? Wilt u weten welke aanpassingen er mogelijk zijn voor dyslectische kinderen? Schrijft u zich dan vandaag nog in voor de cursus “De Entreetoets? Zo werkt dat dus!”


Inschrijfformulier